Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер обяви, че

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер обяви, че
Коментари Харесай

Федерер обяви оттеглянето си от "Ролан Гарос"

Носителят на 20 трофеи от " Големия шлем "  Роджър Федерер разгласи, че приключва присъединяване си на тазгодишното издание на  " Ролан Гарос ". Това се случи преди 39-годишният швейцарец да изиграе 1/8-финалния си мач срещу италианеца Матео Беретини, който бе очакван за на следващия ден.

Федерер взе решението си, откакто през вчерашния ден реализира сложна четирисетова победа над германеца Доминик Кьопфер. След този мач някогашният №1 в света съобщи, че е по-удачно да се отдръпна, с цел да не рискува травма.

" След съвещания с моя екип взех решение, че би трябвало да се отдръпва от " Ролан Гарос ". След две интервенции на коляното и повече от година рехабилитация за мен е значимо да чувам тялото си и да внимавам да не прекаля с натоварването по пътя си към възобновяване ", заяви Федерер.

Преди няколко седмици той призна, че огромната му цел през този сезон ще е мощно показване в Уимбълдън, който започва от 28 юни, и действително " Ролан Гарос " ще бъде като подготовка за това.

Само след седмица Федерер възнамерява да участва в шампионата на трева от сериите АТП 500 в Хале.

Отказването на Федерер дава късмет на Беретини да играе за първи път в кариерата си на 1/4-финал на " Ролан Гарос ". Негов съпернищ ще е спечелилият от мача сред №1 в света Новак Джокович и Лоренцо Музети.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР